V považskobystrickej Obchodnej akadémii sa dnes neučia iba druháci

27.11.2012 Považská Bystrica

Považská Bystrica 27. novembra (TASR) – Na Obchodnej akadémii v Považskej Bystrici sa v pondelok (26.11.) pre štrajk učiteľov nevyučovalo, dnes majú vyučovanie prváci, tretiaci a štvrtáci a druháci majú voľno. V stredu (28.11.) by sa už mali učiť všetci študenti školy. TASR o tom dnes informoval riaditeľ školy Peter Bologa.

"V našej škole štrajkovalo včera 19 z 34 pedagogických zamestnancov, oddnes ich štrajkuje už iba 12. V pondelok sa u nás nevyučovalo, keďže k 19 štrajkujúcim pribudli dvaja práceneschopní pedagógovia a s neštrajkujúcimi pedagógmi nebolo možné zabezpečiť výučbu. Dnes sa už vyučovať dá, ale nie vo všetkých ročníkoch. Po zohľadnení všetkých faktorov som rozhodol, že voľno budú mať druháci," povedal Bologa.

Doplnil, že vzhľadom na prípravy na maturitné skúšky bolo jasné, že ak bude možné zabezpečiť prevádzku školy, štvrtáci budú prví, ktorí pôjdu do školy. Až následne sa rozhodovalo, ktoré dva z troch ostatných ročníkov sa budú učiť. "Dlhšie trvajúci štrajk by mohol ovplyvniť prípravu štvrtákov na maturity, jeden – dva dni sa pod maturity nepodpíšu," doplnil riaditeľ.

Pomerne dobre podľa neho znášajú študenti aj fakt, že stredoškoláci zo susedného gymnázia do školy neprídu tri dni. "Dnes, keď som prišiel do školy, ma obkľúčili študenti a chceli, aby som skrátil vyučovanie. Najskôr som im povedal, že nad tým budem rozmýšľať, napokon však výučba prebieha normálne a podľa mojich informácií by už zajtra malo byť v škole toľko pedagógov, aby sa učili všetky ročníky," uzavrel Bologa.
 

Vyberte región